Árnyék és Fény Önismeret Fejlesztő Műhely

2018 ŐSZTŐL INDULÓ PROGRAMOK

Őseim ereje - 110 órás önismereti csoport

Lelkünknek éppolyan végtelen múltja és emlékezete van, mint a testünknek. A „magodban” benne van őseid élete, a te életed, s benne rejlik a beláthatatlan jövendő lehetősége is (Müller Péter).

Őseink mentális és emocionális magvakat ültetnek el bennünk - magvakat, amelyek velünk együtt fejlődnek és növekednek. Egyes családokban ezek a szeretet, a tisztelet és a függetlenség magvai. Sok más családban azonban a félelemé, a kényszeré és a bűntudaté  (Susan Forward).

Ezeknek a magoknak a feltárására, kibontakoztatására, vagy éppen átdolgozására, és régóta hordozott terhek letételére hívunk most integratív önismereti csoportunkba.

Honnan tudjuk, hogy egy nehézség feloldása a családi rendszerben keresendő?

Vannak olyan elakadásaink, amelyek nehezebbnek bizonyulnak másoknál, amik saját élettörténetünkből nem érthetőek. Ha ezeknek nyomába eredünk, találunk nagyon hasonló családi történetet, vagy olyan mintát, fogadalmat, tiltást, aminek a következménye nagyon hasonlít a mi helyzetünkhöz. Csak néhány példa: a legkisebb gyerek gondoskodik a szülőkről, család és hivatás között választani kell, úgy lehet túlélni, ha megtagadom magam (vallásom, származásom). Mindezek ismétlődő mintázatokat hozhatnak létre a családi rendszerben, amelyek átdolgozása sok belső munkát kíván.  Ha azon tűnődsz, vajon neked való-e ez a csoport, gondold át, amit szüleid és nagyszüleid életéről tudsz, egyelőre nem kell tovább menned…

Célunk a csoportban, hogy dolgozzunk azért, ami Goethe szerint „a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk”, és talán legtöbb, amit magunknak adhatunk: „gyökerek és szárnyak”.

Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Eljön az idő, amikor felelősek leszünk ezért a helyért.

Kellenek a szárnyak. Megmutatják nekünk a képzelet végtelen horizontjait, elvisznek minket az álmainkhoz, elvezetnek távoli helyekre (Paulo Coelho). E kettő egysége az erő és szabadság állapota, amikor szabadságomban áll dönteni, és van erőm a döntésem megvalósításához.

Módszerek tekintetében integrációra törekszünk, alkalmazzuk a művészetterápia eszköztárát: dolgozunk imaginációval, mesével, agyaggal, akvarellel és a kreatív alkotás különféle technikáival. Segítségül hívjuk a pszichodráma, genodráma, asztrológia, valamint a család- és rendszerállítás eszközeit.

A munkában kísérőid lesznek:

 dr. Szabó Sára Gizella

Pszichológus, Integratív Hipnoterapeuta, Pszichodráma vezető

Tel: 06-70-410-2471, E-mail: szabosaraphd@gmail.com      

Szabó Ildikó Eszter

Egyéni önismereti munka vezető, Művészetterápia hallgató, Asztrológus                         

Tel: 06-30-327-7983, E-mail: arnyekesfeny@yahoo.com

 

A csoport keretei:

A csoport időpontjai: 2018: okt. 13, nov. 10, dec. 8.

                                     2019: jan. 19., febr. 16, márc. 15-16-17, ápr. 13, máj. 11, júni. 1.

Minden nap 10.00-18.00 dolgozunk

Részvételi díj: 13.000 Ft/nap

Jelentkezési díj: 5000 Ft (amely beleszámít az első alkalom költségébe)

Helyszín: 1136 Budapest, Balzac u. 39. Félemelet 2. Kapucsengő: 5

 Zárt csoportban dolgozunk, mivel az elmélyült munkához elengedhetetlen a bizalom. A harmadik alkalomig van lehetőség eldönteni, hogy szeretnél-e velünk dolgozni, ezt követően új tagok már nem csatlakozhatnak, és a csoport működése érdekében a hiányzásokat is fizetni kell.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alapfokú asztrológiai tanfolyam indul 2018 szeptembertől, részletek:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Az égig érő fa - avagy utazás személyes életfánk világába - 2018. június 22-24

"Mindig beteljesedik, amire lasszót vet égő fantáziád.
Életfa nő belőle. Leszüreteled a magját.
Teremtő mágus vagy. Jól válaszd meg vetésed talaját."
(Szepes Mária)


3 napos elvonulásunk fókuszában az életfa üzenete áll - személyes életünkben fényében.
A honnan jöttünk - hol vagyunk - merre tartunk tengelyen mozgunk közös utazásunk során.
Utazásunk során kapcsolódunk, és közben magunkban, befelé dolgozunk - ki-ki a maga útján, a maga tempójában.

"Egy csillag táncra perdült, és azalatt születtem én."
(W. Shakespeare)


Nem kifelé, hanem befelé figyelünk - társaink csak visszatükröző fényekként kísérnek minket, ahogy mi is őket.
Belső képeink, majd abból születő alkotásaink vezetik figyelmünket, felismeréseinket.
A munka során művészetterápiás, szakrális ismereteimet használom fel - az alkotás sokféle módja, a zene, a jóga kísér minket az utazás során.
Befelé forduló munkánkat megosztó körök követik ritmikus bontásban.
A résztevők létszáma 6-12 fő.
Életkor: 18 +
Részvételi díj : 30 000 Ft - mely a szakmai munka, anyagok, és szállás, valamint a közös konyha használati díját tartalmazza
Napi 3-szori vegetáriánus étkezést lehet kérni, 4000 Ft / nap áron - de az étkezéseket megbontva is lehet kérni, ha valaki csak reggelit, ebédet, vagy vacsorát kérne.

Táborvezető:
Szabó Ildikó Eszter
szociológus, okleveles asztrológus, 2. éves művészetterápia hallgató, hatha yoga oktató, egyéni és csoportos önismereti munka vezető

További információk:
arnyekesfeny@yahoo.com
+3630/327-7983

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KARÁCSONYI KEDVEZMÉNYEK, AJÁNDÉK ÖTLETEK

Hamarosan beköszönt a tél, remélhetőleg havas tájjal is megajándékozva minket. És ezzel együtt az év legsötétebb időszakához közeledünk, amelynek derekán aztán megünnepeljük a Fény ünnepét. Bár általában ezt az ünnepet Jézus születéséhez köti a keresztény kultúra, múltja azonban ennél messzebbre nyúlik vissza.

Az ókori Rómában egy istennek szentelték ezt az időszakot, amelyet Szaturnusz néven emlegettek. Az ő tiszteletére és az Aranykor emlékére rendezték meg dec. 17-étől kezdődően, a téli napforduló idején, több napon keresztül a Szaturnáliák nevű ünnepet, amelynek lényege a mai keresztény ünnephez hasonló volt. Az ünep szimbolikus üzenete a sötétség ellensúlyozása volt, mivel a sötétség felerősítette az emberek félelmét a haláltól és ezt vigassággal, az örömök felerősítésével ellensúlyozták: nagy lakomákat csaptak, tánccal, zenével ünnepelték az Életet. Erre az időszakra a társadalmi rangok is felfüggesztésre kerültek. Nem volt hivatalos ügyintézés, a házakat pedig örökzöld borostyánnal díszítették fel. 

Ami a keresztény hagyomány asztrológia hátterét illeti. A csillagászok számításai szerint Jeruzsálemtől kb. dél-délnyugati irányban, a Jézus születési idejére megadott időszakban, valóban egy látványosság tündökölt az égen, mégpedig a Jupiter és a Szaturnusz együttállása (érdemes ismét figyelni arra, hogy megint a Szaturnusz az egyik szereplője a történetnek, akárcsak a római Szatnurnáliák idején), amelyre a Halak csillagképben került sor. Sőt, i.e. 7-ben a rendkívül ritka háromszori együttállás valósult meg. Ez a ritka jelenség pedig további érdekes magyarázattal is szolgál. A régi zsidóság asztrológiai hitvilágát a babiloni papcsillagászok kiválóan ismerhették, hiszen a babiloni fogság idején a két nép szoros érintkezésben élt. Az akkori hagyományban a Jupiter királyi csillagként szerepelt, míg a Szaturnuszt a zsidóság csillagának tartották. Ma is a szombat a zsidó nép ünnepnapja, amely angolul a Saturday névre hallgat, azaz a Szaturnusz napjaként tisztelik. A Halak csillagkép pedig a Messiás csillagképe volt, és Jézust valamint apostolait a mai napig a Halak szimbolikájához kötjük. Ám amellett, hogy a Halak csillagkép már akkor is a Messiás csillagképe volt, egyben Palesztína területét is jelentette, ahogyan szinte minden jelentős földrajzi területhez hozzárendeltek bolygókat, zodiákus jeleket az akkori bölcsek. Mindezen szimbolikus jeleket összegezték a napkeleti bölcsek - akik csakis kaldeus papok lehetettek, mert abban az időben, ezen a területen, tudomásunk szerint csak ők rendelkeztek ilyen magas szintű ismeretekkel -, így jutottak arra a következtetésre, hogy ezen a földrajzi területen megszületett a zsidóság messiása, királya.

A szimbolikus üzenetet hordozó együttállásra először i.e. 7. június elején került sor (további érdekesség, hogy maga a 7-es szám is a Szaturnuszhoz köthető szám a kabbala szerint, amely forrás a zsidóság szakrális tudását őrzi), másodjára pedig szeptember végén. A nyári meleg enyhültével csak ekkor vállalkozhattak a "napkeleti bölcsek" arra, hogy megtegyék tevekaravánon a Jeruzsálemig tartó kb 1000 km-es utat. Két hónap alatt ezt minden bizonnyal képesek voltak megtenni, és mire harmadjára is feltűnt az együttállás a decemberi égbolton, a bölcsek már Jeruzsálam alatt jártak. 

Röviden ennyit a Fény ünnepének hagyományáról.

Az ajándékozás szokása egyébként már Rómában is megjelent, de a későbbeikben egészen elterjedtté vált.

Most én is szeretnék egy kis ajándékkal hozzájárulni ehhez a hagyományához. November 7.-étől néhány kedvezményes ajándékutalványt lehet nálam is megtalálni, amely a karácsonyfa alá kerülhet.

1 alkalmas, 2 órás SCIO Nelson állapotfelmérés és kezelés 6 000 Ft helyett, 5000 Ft

3+1 alkalmas, 2 órás SCIO Nelson állapotfelmérés és kezelés 26 000 Ft helyett, 19 500 Ft

3 órás asztrológiai alapkonzultáció és 1 alkalmas, 2 órás SCIO Nelson állapotfelmérés és kezelés 18 000 Ft helyett, 15 000 Ft

Egy ember több  ajándékutalványt is vásárolhat: saját részre egyet, ajándékba korlátlatnul A hozzám beérkező kérést követően, átutalással lehet kiegyenlíteni az összeget, amely beérkezését követően email-ben küldöm át az ajándékutalványt.

A SCIO kezelésekre vonatkozó utalványokat február végéig, az asztrológiai konzultációra vonatkozó utalványt pedig március végéig lehet beváltani.

Mindenkinek szép készülődést kívánok az ünnepre!

2018. ELEJÉN INDULÓ PROGRAMOK

LÉLEKNYITOGATÓ: Évköröm az Életköröm

~ Az ember és a természet egysége valamiféle ősi, megbonthatatlan kapocs, amely, ha részese lehetsz ennek az élménynek, lélekben visszavisz a gyökerekhez. ~ (Makai Rita)

2018 elejétől egy 20 alkalmas teljes Évkört átfogó foglalkozás sorozatot tervezek indítani, melynek célja, hogy a természettel való összehangolódás során a saját életünk ritmusát tegyük harmonikussá. A természet minden időszaka összhangban van az emberi élet, a létezés egy-egy időszakával. Az évkör ritmusa, az évszakok változása az életünk korszakait, változásait veszik sorra – egyetlen évben megélhetjük a születéstől az élet végig tartó teljes létezés ciklusát. A csoportmunka kreatív, alkotó technikával dolgozik - megosztó megbeszélő körökkel ritmusban tartva. Többféle technikával, eszközzel dolgozunk - célunk az életünk ritmusának harmoniálása / az Élet ritmusának, szakaszainak harmonikusabb befogadása, elfogadása.

A "Hívogató" olvasható és letölthető:

ASZTROLÓGIA TANFOLYAM: I. évfolyam

2018. januárjától ismét lehetőség nyílik asztrológia tanulmányok elkezdésére. Minden fontos információ, részletes olvasható a program ismertetőjében, amely megnyitható és letölthető innen - minden érdeklődőt szeretettel várok!

ÖNISMERETI CSOPORT:   Összhangban Önmagammal ~ 40 órás önismereti csoport

Integratív önismereti csoport indul 2018 januárjától, 5 szombati alkalommal. A csoportmunka témája a saját belső tengelyünkkel való tudatosabb, harmónikusabb kapcsolat elérése. A munka során több módszer kombinációja segíti a részvevőket abban, hogy minél közelebb jussanak saját, belső önvalójukhoz. A program részletes "Hívogatója" olvasható, és letölthető innen - mindenki érdeklődőt, önmagával dolgozni  kívánó résztvevőt szeretettel várunk a kollégámmal dr. Szabó Sárával, akivel ketten fogjuk vezetni ezt a csoportot.