Árnyék és Fény Önismeret Fejlesztő Műhely
Weboldal alcíme

Örömmel jelentem be, hogy nálam is elérhető vélt a SCIO Nelson biofeedback terápia!

Több mint 10 éve találkoztam a természetgyógyászatban egy nagyon különleges diagnosztizálási és kezelési eljárással, ami SCIO Nelson módszer névre hallgat.

Akkoriban kezdett nagyon népszerű lenni a test biológiai, biofizikia energiájának kérdésköre és többféle diagnosztikus eljárással is megismerkedtem.

Valljuk be őszintén, a legtöbb ember számára manapság nem egyszerű feladat a testi-lelki egyensúly megőrzése. A hosszan fennálló nehézségek pedig gyakran vezetnek a lelki, energetikai, majd végül a testi egyensúly felbomlásához – egyfajta láncolatként.

Ha végül betegség üti fel a fejét, pedig jöhet az orvoslátogatós tortúra. Egyik szakrendelésről a másikra.... jó esetben a végén egy jó diagnózist fogunk kapni. Szerencsétlenebb esetben semmit nem kapunk..még rosszabb esetben téves diagnózissal kezelnek, vagy nem a forrást, hanem a tüneteket kezelik.

Semmiképppen nem szeretnék a klinikai orvoslás ellen beszélni, mert hiszem, hogy óriási eredmények is köszönhetők neki! Ugyanakkor a diagnosztizálás talán a legképlékenyebb része a folyamatnak, ha ott elcsúszik az ügyünk, akkor nehéz rajta korrigálni.

Az orvos helyzete sem könnyű, hiszen megkapja, hogy íme itt a panasz, de merre indítsa el a betegutat… Néha bizony nem könnyű a döntés, hiszen nem láthat belénk. A világon ma már rengeteg orvos használja pont ezért olyan eljárásokat, mint pl a SCIO rendszer, mert ennek eldöntését hihetetlen módon megkönnyíti, ahogy a megfelelő gyógyszer kitesztelésére is módot ad (így megkönnyítve az azonos indikációkban rendelhető készítmények közötti döntést), de a rendszerrel azonnal megkezdheti a test működésének fájdalommentes rendezését.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy az alternatív módszerek nem helyettesítik a klinikai orvoslást, és nem is az ellen vannak. Vannak esetek, amikor már az is nagy eredmény, ha az ember állapota, közérzete javul, ha nem kell annyi gyógyszert szedni egy probléma kezelésére, de lehet hogy az idegrendszerének megnyugtatása sokat lendít azon, ahogyan a betegségével, vagy az életéhez viszonyul. A SCIO Nelson rendszer nem orvosi képalkotó eljárás, így nem helyettesíthet egy röntgent, CT-t stb.

Azoban a SCIO Nelson eljárás már az energetikai rendszer eltéréseit érzékeli, ezért hamarabb jelzi az abnormális irányba haladó folyamatot, mint hogy fizikai tünetek jelentkeznének!

Bármilyen hihetetlen, de a SCIO számára még a távolság sem akadály, családi és közeli ismeretségi körben távkezeléssel is azonnal tudható, hogy valakin épp kitört az influenza, vagy valami miatt borzasztóan dühös, esetleg magas a cukra stb. Mindezt saját tapasztalataim írják alá.

Emellett szintén megdöbbentő tapasztalatom róla, hogy mennyire pontosan érzékeli az ember lelkivilágát, gondolatait, akár már pár perc kezelés után.

Test-Lélek-Elme

A SCIO rendszer szerepének súlya tehát abban emelhető ki, hogy a test egyfajta energetikai szkennelése révén képes felismerni ezeket az abnormális mintákat, és visszakezelés útján a helyes mederbe terelni újra a rendszert, ezzel lehetőséget adva a szervezetnek arra, hogy elinduljanak az öngyógyító, ill. regenerálódó képességei aktiválódjanak, és akár megelőzhető, akár enyhíthetővé vagy kontrollálhatóvá tegyék a fizikális problémát.

Ugyanakkor az ember reakciókészsége eltérő a SCIO Nelson eljárásra, van aki gyorsabban vagy erősebben reagál rá, míg másoknál lassabb eredményt elérni.

Természetesen ez az alternatív kezelés abban az értelemben nem csodaszer vagy varázslat, hogy egyetlen csettintésre képes lenne egy évek alatt összerakott betegséget eltűntetni.

Ha a szervezet jó ideje tévúton jár, elég mély keréknyomot alakíthat ki ahhoz, hogy abból könnyen ki lehessen mozdítani a szekerét. Botorság lenne azt hinni, hogy ebből néhány kezelés képes tartósan kimozdítani.

Ám elképesztő hatékonysággal hívja fel a figyelmet arra, hogy hol nem működik jól a rendszer, mit tegyünk hogy segítsünk a szervezetnek regenerálódni, illetve, ha már kialakult a baj, rendszeres alkalmazása segít enyhíteni, kontrollálni a tüneteket. Egyesek szerint néha sokkolóan őszinte "megjegyzései" vannak a belső lelki folyamatokkal kapcsolatban, ezáltal komoly tükröt tartva az embernek.

Milyen elven működik a SCIO rendszer?

A SCIO rendszer (Scientific Consciousness Interface Operation System) 19 csatornán keresztül méri a páciens testének energetikai adatait, majd ezeket az adatokat szétválogatja, és fontossági sorrendbe állítja. A több csatornán folyó mérést 12 elektróda segíti, ezek a fejen, a csuklókon és a bokákon helyezzük el. Ezzel a módszerrel pontos és teljeskörű képet kaphatunk a páciens teljes egészségi állapotáról.  (szobakép)

A SCIO rendszer a tesztelés során kapott eredmények alapján pedig teljesen egyedi kezelést állít össze a páciens számára, vagyis nem egy automatikus protokolljellegű működés és kezelés történik.

Az állapotfelmérés után a visszakezelés során is folyamatosan monitorozza, teszteli a páciens energetikai reakcióit, és annak megfelelően szükség esetén változtat például a kezelés erősségén. Tehát a kezelés során állandóan kommunikál a test energetikai rendszerével. A rendszer elképesztően intelligens! Gyakorlatilag folyamtosan kommunikál nem csak a páciens "testével", de azzal is,a ki a kezelő szerepét játsza. Időnként extra üzeneteket küld a kezelő számára.

A SCIO rendszer számos tudatalatti választás alapján kezeli a pácienst, tehát a kezelés egy részénél a kezelőnek gyakorlatilag nincs dolga azzal, hogy eldöntse, milyen jellegű terápiás módot a szervezet mely részén indítson el, illetve meddig tartsa azt fenn. A test energetikai jelzései alapján a SCIO rendszer érzékeli a legfontosabb kezelési területeket és megteszi a javaslatát, hogy hol kell belenyúlni a folyamatokba.

Az eljárás biológiai reakciósebességgel tesztel, és így lehetővé teszi, hogy egészen egyedi módon. Egy kb 5 perces teszt alatt nagyjából 18 ezer adatot gyűjt össze!

A teszt végén a gép jelzi a páciens különböző tesztanyagokra (kórokozók, gyógyszerek, allergének, stb.) való reakciójának jellegét, mértékét. A SCIO az egyetlen rendszer a világon, amely több mint 50 különböző bioenergetikai - elemző és terápiás eljárást egyesít magába. Óriási lehetőséget adva arra, hogy kombináljuk, variáljuk a kezelési eljárásokat.

A módszer hatalmas előnye, hogy semmiféle fájdalmas beavatkozásra nincs szükség hozzá, és a szervezetet egységben kezeli, azaz a szakosodás miatti szétzilált diagnosztikai eljárások helyett, minden tünet mögött a háttérben lévő, felsőbb okot keresi és kezeli. Számára a test egy tökéletesen összefüggő rendszer, amit ennek megfelelően kezel. A kezelés vegyszermentes, semmiféle gyógyszerre, kontrasztanyagra nincs hozzá szükség.

Hogy született meg a SCIO - avagy a fizikai háttér

Több zseniális tudós munkájának köszönhetően (egyes tudós körök, mint pl. a Royal Rife, támogatták az elektromos energia és frekvencia új síkon való tanulmányozását, amelyek különböző anyagok elektromos tulajdonságait vizsgálták) ma már tudjuk, hogy minden anyag egyedi elektromos frekvenciával, ill. rezgésekkel rendelkezik: tehát minden anyagot minden más anyagtól egyedi, elektromos tulajdonsága különbözteti meg. W. Otto Schumann nevéhez kötődik az a felfedezés, mely szerint egész világunkat egy ideng alacsony 7,8 HZ frekvenciájú rezgés járja ár, amely a Földön mindenütt jelen van, mégepdig a földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatás eredményeképpen.

A Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgészszámával, amelyek az álom és az ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban.

A Schumann-hullámok igazi jelentőségére azonban a NASA megfigyelései mutattak rá, amikor az az űrállomásokon tartózkodó legénységnél megfigyelték, hogy ha ez a rezgéstartomány eltűnik, az emberi szervezet állapota rohamosan romlani kezd. Ezzel együtt arra is rájöttek, hogy amennyiben képesek ez a frekcenciát gerjeszteni az űrállomásokon, egyrészt fenntartható az egészséges állapot, másrészt rájöttek, hogy hullámok/rezgések útján képesek távolról szkennelni az űrhajósok egészségi állapotát és szükség esetén beavatkozni.

Dr. Reinhard Voll az ötvenes években a biorezonancia tudományának úttöröje volt. A Voll név, ill. módszer valószínűleg sokak számára ismert. Voll kutatásaihoz számos egyéb, az emberi test elektromos energiájáról szóló tanulmányt vett át. Már régebbi kutatások is azt igazolták, hogy az anyag egyes tulajdonságai megváltoznak, amint azon különböző erősségű áramot vezettek át. Ugyanúgy, ahogy egy magas frekvencia képes eltörni egy üvegpoharat, speciális frekvenciák rezonáns frekvenciatartományuk növelésével képessé válnak arra, hogy betegségek kórokozóit pusztítsák el. Hasonló módon lehet az emberi test szöveteit támogatni és erősíteni az egészség megtartása céljából. Az alapján, ahogy a sejtek a különböző elektromos frekvenciákra reagálnak, lehet fiziológiás elváltozásokat is időben fel lehet ismerni.

Az 1980-as években F.A.Popp utalt rá, hogy testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai (3*1016 vegyi folyamat/sec) mennek végbe. Ami sejtenként, másodpercenként kb 7000 kémiai reakciót jelent.

Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora pedig azt fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia.

A modern orvostudomány nem tudna létezni az olyan diagnosztikai eljárások nélkül, mint az EKG, EEG, EMG, amelyek a szív, az agykéreg és a vázizomzat elektromos aktivitását mérik.

A természettudományok megfigyelései alapján tehát nyugodt lélekkel kijelenthetjük, hogy testünk minden egyes piciny sejtje egy elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.

Így tehát az élet kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.

Dr. Masaru Emoto fantasztikus fotókkal járult hozzá ahhoz, hogy felismerjük mekkora szerepe van érzéseinknek, gondolatainknak az anyag szerkezetváltozására - azaz milyen erővel vagyunk képesek kommunikálni a fizikai sejttel.

Emoto a vízmolekulák szerkezetét mutatta meg különböző hatások előtt és után. Képei magukért beszélnek.

Saját tapasztalataim alapján, a SCIO rendszerben valóban sokszor látom azt, hogy a gondolatnak teremtő ereje van – vagyis Emoto úrnak igaza van. Különösen a hormonális rendszer elváltozásainál találkozom azzal, hogy a góc forrása a fejben, azaz a legfelsőbb hormonális központokban van…amelyek legtöbbször nagyon negatív gondolatok között kell működjenek. 

Vessünk egy pillantást Emoto úr képeire, és rájövünk hogy a mi testünk sejtjei se viselkedhetnek másként, mint a vízmolekulák. Hiszen testünk kb. 72%-a víz...

A SCIO rendszer azt az energetikai kommunikációs hálózatot használja fel, amely a sejtekben és köztük működik, egyfajta energiamezőként, hálózatként megjelenve.

Ezt az energia kisugárzást, amely mindent körülvesz biofotonoknak nevezték el.

Végeredményben ezt a biofoton rendszert tette varázslatosan láthatóvá az Avatar c. film, ahol a tudósok megállapítják, hogy az egész bolygó egyetlen energetikai hálózat része, és minden mindennel kommunikál benne.

A mi fizikai valóságunkban is számos fotó bizonyítja már, hogy az élő szervezetek fényt bocsájtanak ki magukból - azaz valamilyen frekvenciasávban világítanak.

Még a nyelvünk is őrzi, hogy valaki "sugárzik a boldogsától",  "jó / negatív kisugárzású" stb.

Mi magyarok büszkék lehetünk erre az eljárásra, mert a módszer szülőatyja Bill Nelson, a bioelektromos orvoslás és biofizikai kezelés területén végzett több mint 20 éves kutatómunka során, Magyarországon fejlesztette ki.

A SCIO és a szakrális tanítások

Az emberi testben hasonlóan ilyen komplex energetikai kommunikációs rendszer működik, mint a filmbéli Pandora bolygón. A több ezer éves védikus tanítás szerint 72 000 nadi, vagyis energiacsatorna hálózza be a testünket, amelyek előbb nagyobb csatornákba (mint autópályára az alsóbb rendű utak), majd energia központokba futnak be, ezeket hívjuk csakráknak. Vannak mellék és főcsakrák, ez utóbbiak a gerinc vonalában rendeződnek sorba, ezért a gerincterápia, az ott tapasztalható energetikai vagy fizikális blokkok lehető leghatékonyabb eltávolítása kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Miközben a páciens nyugodtan relaxálhat egy kényelmes székben, a SCIO rendszer letapogatja a test teljes energetikai rendszerét, majd a kezelő segítségével intenzív kezelésbe kezd.

csakra, nadi, bioenergetikai, védák

A SCIO felhasználási köre

Tekintettel arra, hogy a SCIO rendszer teljesen körbenézi a szervezet működését, és hihetetlen kombinációban teszi lehetővé a rendellenességek visszakezelését, ezért nem lehet felsorolni a teljeskörű felhasználási körét. A komoly betegségektől kezdve az egyszerű energetizálásig szinte bármire fel lehet használni.

Lehet használni megelőzésre, a tünetek visszafordítására (amennyiben visszafordítható a folyamat), illetve visszafordíthatalan esetekben a tünetek enyhítésében segít. Tehát ha valakinek nincs különösebb problémája, akkor is egy kellemes, energiákat harmonizáló hatással alkalmazhatja. Ebben az esetben nem a haját vagy a bőrét rakja rendbe a fodrász vagy a kozmetikus, hanem az energetikai rendszerét a SCIO biofeedback terápia. Habár még szépségkezeléseket is lehet vele végezni - ha valakinek erre van igénye.

Néhány fontosabb eljárás a kezelési lehetőségek közül – a teljesség igénye nélkül:

 • komplett meridián és akupunktúra program
 • komplett energetikai gerincterápia
 • izomsérülések, izomfájdalmak csillapítása,
 • több mint 3000 homeopátiás szer és kristály rezgése áll rendelkezésre, amelyek egyedileg alkalmazhatók a kezelés során,
 • ásványi anyagok jelenlétének feltérképezése a szervezetben, ismét csak visszakezelési lehetőséggel
 • bármely élelmiszer, táplálék kiegészítő, illetve gyógyszer tesztelése, melynek során a vizsgált anyag és a páciens rezgésének összehasonlításából megállapítható a tesztelt anyag ártó hatása vagy eredményes alkalmazása (már az állapotfelmérésre érdemes a szedett készítményeket magunkkal hozni)
 •  a legkülönbözőbb NLP alkalmazások állnak rendelkezése a páciens érzelmi állapotának felmérésére, illetve javítására,
 • fájdalomterápiás módszerek,
 • különböző méregtelenítési eljárások,
 • mirigyrendszer működésének teljes feltérképezése és visszakezelése, eltérések esetén a háttér okok feltárása,
 • hormonális és enzym rendszer stabilizálása,
 • termékenység növelési eljárás,
 • energetikai „feltúrbózás” pl. krónikus fáradtság vagy terhelt időszakok esetén,
 • tanulási képességek, agyi munka serkentése szellemileg terhelt időszakok esetére,
 • vérképelemzés,
 • sejtszintű oxigénhiány kezelése,
 • csakra- és aura tisztítás,
 • dohányzásról leszoktatás
 • szervek működésének feltérképezése,
 • táplálkozási tanácsok a páciens számára (túlérzékenységek, mértékletesség bizonyos életek esetén stb)
 • káros sugárzások kiszűrése a páciens életében (pl. mobiltelefon túlzott használata stb)
 • a testi tüneteken túl, speciális eljárások a spirituális tudatosság növelésére,
 • régi traumák lenyomatainak feloldása,
 • stb,stb…

A SCIO rendszer gyakorlatilag olyan, mint a viruskereső a számítógékepen. Pontosan azt teszi. Keresi a megtámadott, legyengült pontokat és megerősíti azokat. Keresi a behatoló parazitákat, kórokozókat, és nekifog kiiktatni azokat. Teszteli a sejtek, szövetek, szervek közötti kapcsolat minőségét, és ahol hibát észlel, belép a folyamatba. Feltérképezi a páciens érzelmi állapotát és annak hatását az energetikai állapotára, és erősíti a pozitív érzések rezgéseit a negatív érzések ellenében. Egyszóval keresi a rendszerhibákat, mindig a központi forrásig, az igazi okig visszavezetve a láncot. Mindezt úgy érzi el, hogy rezgésekkel végigszkenneli az egész testet, és ahol alul vagy felülműküdést tapasztal, ott „hibát” jelez, és ellenimpulzust küld, ezzel korrigálva a hibát.

A SCIO rendszer egyedülállóan, akár terhesség időszakában, illetve csecsemőknek gyermekterápiaként is alkalmazható. Hatékony krónikus betegségeknél, halmozott gyógyszerszedésnél vagy gyógyszerérzékenységnél, de wellness és regeneráló kezelésekre is megfelelő.

A kezelésekről

A kúrák minden esetben célirányosak a beépített biofeedback rendszer miatt nem lehetséges a túl- vagy alulkezelés, a kedvező változások akár már a 3-4. alkalom után érezhetőek lesznek. A terápiák kb. 2 órát vesznek igénybe, melyben benne foglaltatik a szervezet sejtszintű állapotfelmérése, majd az adott problémák kezelése is.

Az első alkalommal történik az érintetlen állapot feltérképezése, majd a legfontosabb rizikótényezők első kezelése. Mivel energetikai kezelésről van szó, ezért a fizikai szintű „átíródásra” rendszerint 10-12 napon belül kerül sor. A következő kezelésre normális esetben 1,5-2 hét múlva kerül sor, amikor újra a normális működés irányba „lökjük” a szervezet szekerét. Természetesen, ha valaki csak állapotképet szeretne látni a szervezetéről, az is hasznos lehet. Súlyosabb esetekben a heti, de akár 4-5 naponkénti kezelések hoznak eredményt.

Amennyiben a test egy ideje már nem a megfelelő módon működik, természetesen egyfajta hibás működési módra fixálódott, mint a szekér, ami évek óta ugyanabban a keréknyomban jár. Egyetlen kezeléssel kimozdítani a szereket ebből a kivájt menetből szinte lehetetlen. Többször kell újra és újra visszalökni a szervezetet a normális működés irányába, hogy megtanulja értelmezni azt. A szervezetünk roppant intelligens, és pár kezelés után már képes arra, hogy értelmezze a normális és korábbi abnormális közötti eltérést.

A kezelés végén lehetőség van olyan táplálék kiegészítők bemérésére, amelyek felgyorsíthatják az adott folyamatok rendezését. Amennyiben találunk ilyen készítményt, azzal nagyban segíthetjük a szervezetet, hogy visszatérjen a helyes működéshez. Mivel ma már az emberek elképesztő számú ilyen jellegű terméket vásárolhatnak meg, ezért a kezelésre mindenképpen tanácsos magunkkal hozni mindazt, amit éppen szedünk – legyen az gyógyszer vagy vitamin stb. Mert bár hihetetlen a választék, de ami az egyik embernek kiváló, az a másiknak bizony többet árt, mint használ. Ezt pedig sem a herbáriában, se a patikában nem tudjuk felmérni. És nem is attól függ, hogy mennyire jó minőségű a készítmény. A döntő szempont az, hogy mit kezd vele a szervezetünk. Biztos mindenki tapasztalta már, hogy ami a barátjának bevált, az neki semmit nem használ.

Tehát még egyszer: a SCIO nem helyettesíti a hagyományos orvoslást, hisz ahol sebészre van szükség, ott ne a test biológiai energiáihoz forduljunk, hanem keressünk egy jó sebészt! Aztán fordulhatunk a SCIO rendszerhez gyorsabb regenerációért, illetve megelőzendő fertőzéseket, kiújulást. Ám páratlan segítséget nyújt a test energetikai rendszerének rendezésében, és ezáltal az ÖNGYÓGYÍTÓ folyamatok felerősítésében, de például gyógyszerek kiválasztásában is hatalmas segítség, ha már kialakult a baj. Mindenekelőtt pedig hamarabb jelzi a baj lehetőségét, így a páciens életmód korrekcióval, nagyobb tudatossággal megelőzheti azt!

Ha pedig valaki „csak” fáradt, túlhajszolt, azt ellazítja, relaxálja, és segít megtisztítani a gondolatait, az energetikai rendszerét a negatív töltetű hatásoktól. Olyan mintha energetikai zuhannyal mosná át kívül és belül is.

A SCIO rendszer minden esetben a szervezet öngyógyító tevékenységét stimulálja, így éri el az eredményeket. A szervezet pedig roppant intelligens, amit megtehet az együttműködésért és korrekcióért, azt meg fogja tenni. Innentől kezdve már csak a páciesen múlik, hogy betartja-e az elhangzó jótanácsokat, változtat-e adott esetben a gondolkodását, illetve életmódján.

Ezt már a SCIO rendszer sem teheti meg helyettünk.